Baarle - Nassau - Hertog

Wandelen in en om Baarle-Nassau-Hertog

Bent u op zoek naar de grens?
De Onbegrensde grenzenwandeling neemt u mee door de dorpskern van Baarle. U wandelt langs bijzondere historische plekjes en steekt diverse malen de grens over. De huisnummers laten u zien of u in BelgiŽ of in Nederland wandelt. Deze rondwandeling is tevens mogelijk onder begeleiding van een gids. Voor meer informatie VVV kantoor Baarle-Nassau-Hertog.

Maar er is meer:
In de landelijke omgeving van Baarle is het heerlijk wandelen. Uitgestrekte zanddreven en smalle bospaadjes nodigen u uit voor een fikse wandeltocht. In Baarle om omgeving kunt u gebruik maken van het wandelroutenetwerk De Baronie-Biesbosch, waarbij de wandelpaden door middel van knooppunten aan elkaar verbonden zijn. Zo stippelt u zelf heel gemakkelijk uw eigen tocht uit.

De VVV Baarle-Nassau-Hertog heeft op basis van deze knooppunten wandelroutes uitgegeven, die u leiden naar de mooiste plekjes in de omgeving. 

Op de grens tussen Nederland en BelgiŽ meandert riviertje het Merkske door het landschap. Hier heeft Staatsbosbeheer 4 laarzenpaden en 1 rolstoelroute aangelegd.

Bij deze bewegwijzerde wandelroutes dient het woord laarzen letterlijk te worden genomen. De routes voeren u door het drassige beekdal van het Merkske, door weilanden en bossages naar delen van beschermde gebieden waar bijzondere flora en fauna te zien is.

Het is ook mogelijk om via GPS te wandelen.

Informatie over wandelmogelijkheden in de omgeving:

www.visitbrabant.nl/routesinbrabant
www.antwerpsekempen.be