Baarle - Nassau - Hertog

Fietsen en wandelen in Baarle-Nassau-Hertog

Op deze pagina vindt u alle gewenste informatie over fietsen en wandelen in onze gemeente.

                                                           POOSPLAATSEN 

In 2013 zijn in de partnergemeenten van Land van Mark & Merkske (Hoogstraten, Baarle-Hertog, Merksplas), steeds in de omgeving van de Mark, acht "poosplaatsen" ingericht. Dit zijn grote keien, waarop gedichten gebeiteld zullen worden die iets zeggen over de omgeving van de poosplaats. Rond de poosplaatsen zijn ansichtkaarten ontwikkeld.

In meer dan één opzicht is in dit gebied sprake van een grensstreek. Niet alleen loopt er de grens tussen Nederland en België, maar het gebied kenmerkt zich ook door een voortdurend aan elkaar grenzen van natte beekdalen of vennen en droge hoge gronden. Juist deze voortdurende afwisseling maakt het landschap zo boeiend. Er is hier bovendien iets wat schaars wordt in Nederland: een horizon, die nog niet bepaald wordt door het ingrijpen van de mens. Er is ruimte en rust, een ander levensritme.

De kunstenares Pien Storm van Leeuwen zocht in dit grensgebied een twintigtal plekken, die samen een beeld geven van de diversiteit van de streek. Een aantal  poosplaatsen bevindt zich in dorpskernen, de andere in de vrije natuur.

Voor meer informatie klik hier